Vaalimaan raja-asema

Vaalimaan raja-asema on lähellä

Vaalimaan raja-asema – Suomen itärajan vilkkain rajanylityspaikka – sijaitsee Kotkan-Haminan seudun itärajalla Virolahdella.

EU:n merkittävin rajanylityspaikka jäsenmaasta Venäjälle

Vaalimaa on Euroopan Unionin merkittävin rajanylityspaikka EU:n jäsenmaasta Venäjälle. Vuosittain raja-aseman ylittää noin 3 miljoonaa ihmistä. Rajaliikenne tulee lähitulevaisuudessa vielä kasvamaan ja siirtymään Nuijamaalta enemmän Vaalimaalle, kun Pietarin ja Viipurin välinen moottoritie valmistuu suunnitelmien mukaan vuonna 2025.

Rajan yli moottoritietä tai raiteita pitkin

Tavarankuljetus rajan yli tapahtuu sujuvasti uutta E18-moottoritietä pitkin. Helsingistä raja-asemalle on matkaa noin 1,5 tuntia, Kotkan-Haminan seudulta puolisen tuntia ja rajalta Pietariin 2,5 tuntia. Venäjän sama raideleveys Suomen kanssa mahdollistaa myös sujuvan tavaraliikenteen HaminaKotka satamasta Kouvolan kautta Venäjälle ja Aasiaan.

Vaalimaa on myös kaupan ja logistiikka-alan keskus

Vaalimaan raja-asemasta on viime vuosina kehittynyt merkittävä uuden liiketoiminnan alue. Rajan läheisyydessä toimii Venäjän kauppaan erikoistuneita huolintaliikkeitä, kaupan alan erikoisliikkeitä sekä niin turisteja kuin paikallisiakin houkutteleva Suomen ensimmäinen Outlet-kylä, Zsar Outlet Village. Alue kehittyy kovaa vauhtia, ja rajan pintaan on suunnitteilla uusia kauppaa, vapaa-aikaa ja teollisuutta palvelevia alueita.

Kotkan-Haminan seutu on oman Vaalimaan raja-aseman ja HaminaKotka sataman ansiosta mitä mainioin sijoittumispaikka erityisesti Venäjän kauppaa suunnitteleville yrityksille – tule tutustumaan rajaseutuumme!