Merkittäviä investointeja HaminaKotka satamaan


Fintoil Oy rakentaa mäntyöljytislaamon Haminaan. Myös Oy M. Rauanheimo Ab:lla on investointisuunnitelmia HaminaKotka satamaan.

Fintoil Oy rakentaa mäntyöljytislaamon Haminaan. Investoinnin arvo on yli 100 miljoonaa euroa. Laitos sijoittuu Haminan öljysataman alueelle, josta yhtiön on vuokrannut alueen HaminaKotka Satamalta. 
Tavoitteena on aloittaa kaupallinen toiminta vuoden 2022 loppupuolella ja työllistää suoraan 30 ja välillisesti noin 100 ihmistä. Yhtiö tähtää noin 140 miljoonan euron liikevaihtoon.

Myös Oy M. Rauanheimo Ab:lla on investointisuunnitelmia HaminaKotka satamaan. Se investoi nykyisen Mussalossa sijaitsevan infrastruktuurin lisäksi uuteen rautatievaunujen purkuterminaaliin sekä sitä palveleviin uusiin raiteisiin, jotka rakennetaan yhteistyössä HaminaKotka Satama Oy:n kanssa. Investoinneilla Rauanheimo haluaa vahvistaa Mussalon terminaalin johtoasemaa sisävarastoa tarvitsevien kuivabulk-tuotteiden käsittelyssä.
Kesään mennessä Rauanheimo on investoinut varastoihin ja laitteisiin Mussalossa yli 17 miljoonaa euroa. Rauanheimo on johtava satamaoperaattori ja Suomen suurin transitoliikenteen toimija.