Teollisuuden keskittymiä

Kotkan-Haminan seudulla on useita teollisuuden keskittymiä, joissa on monia mahdollisuuksia uusille toiminnoille. Merkittäviä monipuolisen teollisuuden keskittymiä ovat seudun satamaympäristöt.

Kotkan-Haminan seudulla toimii kansainvälisesti tunnettu metsäteollisuuden osaamiskeskittymä, jonka tueksi sataman logistiikkakeskus on aikoinaan rakentunut. Metsäteollisuus ja siihen liittyvä teknologiateollisuus ovat edelleen seutumme tärkein teollisuusala, mutta voimakas rakennemuutos on nähtävissä. Tästä esimerkkinä Haminan sataman viereen rakentuva bittitehdas, Googlen datakeskus, joka on yksi maailman suurimmista. Siitä on tuullut merkittävä tiedon logistiikan risteysasema. Toinen esimerkki rakennemuutoksesta on Kotkan Kantasatama, joka on muuttumassa kulttuuri- ja ajanvietesatamaksi.

Teemme Cursor Oy:ssä aktiivisesti työtä yhdessä satamaorganisaation ja partnereidemme kanssa saadaksemme uusia merkittäviä toimijoita kasvavilta aloilta sijoittumaan HaminaKotkan satamamiljööseen - tai mihin tahansa sijoittumiskohteeseen seudulla. Tarjoamme yhden luukun palveluita sijoittuville yrityksille, jotta ne voivat täysimääräisesti hyödyntää merkittäviä synergiaetuja ja tukeutua seudun vahvuuksiin.