Matkailu

Nouseva kotimaan matkailukohde 

Uskallamme rohkeasti väittää, että Kotkan-Haminan seutu tarjoaa vahvan kilpailijan ulkomaanmatkailulle. Korona aiheutti kotimaan matkailussa buumin. Tämä näkyi positiivisena pöhinänä myös Kotkan-Haminan seudulla.

Kotkan-Haminan seutu kiinnostaa

Suomi on turvallinen matkailumaa myös tulevaisuudessa. Meidän seudullamme matkailijoita vetävät puoleensa muun muassa linnoitus- ja sotahistoria, upeat luonto- ja retkikohteet sekä satojatuhansien vierailijoiden kansainväliset suurtapahtumat. Kansainvälisen matkailun ollessa jälleen mahdollista, seutumme kiinnostaa erityisesti venäläisiä ja aasialaisia matkailijoita sekä seudulle rantautuvia risteilymatkustajia.

Komeita maisemia vain tunnin päässä pääkaupunkiseudulta

Komea Kotkan-Haminan seutu on helppo saavuttaa niin junalla, autoillen, meriteitä kuin lentäen. Helsinki-Vantaalta on seudullemme vain noin tunti. Tulevaisuudessa matkailijoita palvelee myös seudullamme oleva Suomen uusin lentokenttä Helsinki-East.

Vahvuutena huikea, rauhoittava luonto

Uusia lupaavia mahdollisuuksia sijoittujille tarjoavat Luontokeskus Hurppu ja Vaalimaa Shopping & Adventure Virolahdella sekä Versson saaristolomakeskus Pyhtäällä. Lisäksi risteilytoiminnan kasvu mahdollistaa uutta yritystoimintaa palvelusektorille.

Jos sinulla on matkailuun liittyvä yritysidea josta innostut, meillä on sille luonnonläheiset puitteet. Mahdollisuuksia tarjoavat niin meri, metsät, Kymijoki kuin itäisen Suomenlahden saaret. Erityisesti majoitusliiketoiminta ja palvelutoiminta kaipaavat kipeästi lisää palveluntuottajia.

Tänne on helppo rakentaa uusi matkailun menestystarina!