Teollisuus

Vahva teollinen perinne elää

Puuta, paperia, kartonkia, metallia. Niistä on tämän seudun vahvat juuret tehty. Olemme möyrineet rakennemuutoksen kourissa, mutta sen jälkeen suunnanneet katseemme luottamuksella eteenpäin. 

Uusia innovaatioita

Kotkan-Haminan seudun yritykset ovat kehittäneet uusia innovaatioita, ympäristö edellä. Metsäteollisuuteen vahvasti liittyvä kansainvälinen ja moderni teknologiateollisuus kasvaa ja kehittyy, unohtamatta metalli- ja pakkausteollisuutta.

Tilaa toiminnalle satamassa, rajalla ja teollisuuspuistoissa

Tilaa toiminnalle löytyy niin Suomen suurimmasta yleissatamasta, HaminaKotka satamasta, Vaalimaalta, uudelta ja kehittyvältä Helsinki-East lentokentältä, perinteikkäästä Karhulan Teollisuuspuistosta ja muista teollisuuspuistoista.

Ympäristöystävällisesti ja energisesti kohti uutta

Seudulla on erinomaisesti rakennettu ja moderni energiaverkosto, josta riittää sähköä, kaasua, höyryä ja kaukolämpöä teollisuuden tarpeisiin. Suuret paikalliset energiayhtiöt – Kotka Energia ja Haminan Energia – kehittävät seudun energiainfrastruktuuria, ottaen huomioon tulevaisuuden ympäristöystävälliset ja älykkäät energiaratkaisut. 

Täällä on sinulle rehtejä kumppaneita, suunnitteluosaamista, energiaa, tilaa toiminnalle sekä osaavaa ja ahkeraa työvoimaa.