Digitalisaatio

Mahdollisuuksia Data Centereille ja digitalisaation kehittämiselle

Digitalisaatio astui kansalaisten arkielämään 1980-luvulla. Nyt se tarkoittaa muun muassa tekoälyä, robotiikkaa, esineiden internetiä ja pilvipalveluja – ja näiden hyödyntämistä niin terveydenhuollossa, markkinoinnissa kuin teollisuudessa.

Datan varastointi, tekoäly, automaatio ja robotiikka nousussa

Kotkan-Haminan seudun kehittyvä ja investoiva teollisuus tarjoaa mahdollisuuksia älykkään teollisuuden palvelujen tuottajille tekoälyn, automaation ja robotiikan saralla. Meiltä löytyy alalle osaavia tekijöitä, ja seudun oppilaitokset kouluttavat jatkuvasti uusia ammattilaisia ohjelmisto- ja pelisuunnittelijoista robotiikan, tekoälyn ja kyberturvallisuuden asiantuntijoihin. 

Data Centerien tarve tulee kasvamaan

Dataliikenteen siirron ja varastoinnin massiivinen kasvuvauhti tarkoittaa, että uusia datakeskuksia tullaan tarvitsemaan jatkossakin. Google valitsi jo Kotkan-Haminan seudun ja yhtiöllä on edelleen suunnitelmia laajentaa Haminassa sijaitsevaa datakeskusta merkittävästi. Kymenlaakso kiinnostaa muitakin alan toimijoita, mm. atNorth suunnittelee datakeskuksen rakentamista Kouvolaan. Seudun kunnat valmistelevat uusia datakeskustontteja kysynnän mukaisesti.

Täällä voit kasvaa, verkostoitua tehokkaasti ja hyödyntää jo valmiita kontakteja. Tervetuloa Kotkan-Haminan seudulle!