E18-moottoritie ja raideliikenne

E18-moottoritie ja kansainvälinen raideliikenne ovat seutumme etu

Suomen pisin moottoritie, Etelä-Suomen rannikkoa myötäilevä ja Kotkan-Haminan seudun halkaiseva E18 valmistui vuonna 2018. Tien kansainvälinen merkitys on erittäin suuri: E18 on EU:n tärkein yhteys Venäjälle.

E18 linkittää pääkaupunkiseudun, HaminaKotka sataman ja Vaalimaan

E18-moottoritie linkittää nyt yhteen pääkaupunkiseudun, HaminaKotka sataman, uuden Helsinki-East lentokentän sekä Vaalimaan raja-aseman. Moottoritie nopeuttaa ja sujuvoittaa raskasta liikennettä merkittävästi sekä itään että länteen. Kotkasta ja Haminasta on moottoritietä pitkin Vaalimalle noin 30 minuuttia ja Helsinki-Vantaan lentokentälle noin 1,5 tuntia. 

Erinomainen raideliikenne muualle Suomeen, Venäjälle ja Aasiaan

E18-moottoritien lisäksi Kotkan-Haminan seudulle sijoittuvia yrityksiä palvelee erinomainen raideliikenne. Esimerkiksi HaminaKotka satamasta rahti liikkuu sujuvasti Kouvolan kautta Venäjälle ja Aasiaan – sekä tietenkin myös muualle Suomeen. Raideleveys on Venäjän kanssa sama, joten senkin puolesta rajanylitys sujuu mutkattomasti.

Jos maata pitkin tapahtuva kuljetus on toimialallasi merkittävässä osassa, Kotkan-Haminan seudulla voimme tarjota sujuvuutta, saavutettavuutta, taloudellisuutta ja nopeutta!