Mäkelänkangas

  • Pinta-ala: 45 ha
  • Rakennusoikeus: n. 18 ha
  • Kaavastatus: asemakaava

Greenfield – teollisuusalue hyvien yhteyksien päässä, lähellä E18 ja VT15 –liittymiä (Helsinki – Pietari / Kouvola – Kotka ). Vapaita teollisuustontteja, osa valmiiksi tasattuja, liittyen suoraan valmiiseen katuverkkoon. Mäkelänkangas sijoittuu liikenteellisesti edullisesti ja yhteydet sekä länteen että itään ovat hyvät.

Alueen koko on noin 150 hehtaaria ja se on kokonaan asemakaavoitettu. Alueella on teollisuustoimijoita, ja sitä on mahdollista vielä hieman laajentaa.

Rakennettu ympäristö muodostuu teollisuuden tuotanto-, varasto- ja toimistorakennuksista. Korttelit ovat pääasiassa tasaiseksi louhittuja ja täytettyjä kenttäalueita, joita käytetään tuotantolaitosten varastoalueina.

Yritykset sijaitsevat pääosin Mäkelänkankaantien varrella. Alueella on hyvätasoinen infrastruktuuri. Runsaasti sähköenergiaa, maakaasu, paljon vettä, viemäröinti kunnallisverkkoon. Alueella on päällystetyt tiet sekä erillinen kevyen liikenteen väylästö.

Mittakaavaltaan alue on suurta ja avointa teollisuusaluetta. Entinen soranotto alueelta leimaa yhä osittain maisemaa. Varsinkin pohjoisosiltaan alue on erittäin siistiä ja huoliteltua.

Cursor Oy

Ilkka Hasanen
Director Invest In
Cursor Oy
+358 40 190 2515
ilkka.hasanen@cursor.fi

Haminan Kaupunki

Aki Oksanen
Kaupungingeodeetti
Haminan Kaupunki
+358 400 815 836
aki.oksanen@hamina.fi