Kotkan CAM-tehtaan ympäristölupahakemus on jätetty

Easpring Finland New Materials Oy on jättänyt ympäristölupahakemuksen Kotkaan sijoittuvasta akkumateriaalitehtaasta.

Suomen Malmijalostus Oy:n ja Beijing Easpring Material Technology Co., Ltd:n hiljattain perustama yhteisyritys Easpring Finland New Materials Oy on jättänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristölupahakemuksen, joka käsittelee Kotkaan rakennettavaa katodiaktiivimateriaalia (CAM) tuottavaa tehdasta. Hakija pyytää ympäristölupahakemuksen käsittelyä vihreän siirtymän hankkeiden etusijamenettelyssä.

Tässä hankekehityksen vaiheessa tehtaan tuotannon arvioidaan olevan keskimäärin 60 000 tonnia NMC- eli nikkeli-mangaani-koboltti-pohjaista katodimateriaalia vuodessa. Tehdas sijoittuu 27,8 hehtaarin teollisuustontille Kotkan Keltakallion teollisuusalueelle, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Kotkan keskustasta. Keltakallion teollisuusalueen asemakaava ja asemakaavan muutos on tullut voimaan vuonna 2021.

Kokonaisuudessaan hankkeelle on varattu 80 hehtaaria tehtaan mahdollista myöhempää laajentamista varten. Aiemmin tehdyn aluetalousvaikutusten arvion mukaan Kotkan CAM-tehdas synnyttäisi toimiessaan Suomeen vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla uutta BKT:ta ja noin 90 miljoonaa euroa uusia verotuloja. Se työllistäisi suoraan noin 300 henkilötyövuotta. Lisäksi rakentamisvaiheen aikaiset talous- ja työllisyysvaikutukset olisivat merkittäviä.

Olemme erittäin iloisia ja innoissamme siitä, että taas on otettu yksi askel kohti akkuteollisuuden rantautumista Kotkan-Haminan seudulle. Tämä on merkittävä askel alueemme kehitykselle ja vahvistaa asemaamme akkuteollisuuden keskuksena. Tehdas tulee tuomaan mukanaan merkittäviä talousvaikutuksia ja työpaikkoja, mikä parantaa Kymenlaakson ja koko Suomen elinvoimaa. Cursor on sitoutunut tukemaan hanketta sen kaikissa vaiheissa ja odotamme innolla tulevaa yhteistyötä”, kommentoi Cursorin toimitusjohtaja David Lindström uutista.

Linkki Suomen Malmijalostus Oy: uutiseen