Kotkan-Haminan seutu on valmiina akkualan investointeihin

Harri Eela, Cursor Oy:stä kirjoittaa Suomen Malmijalostus Oy:n nettisivuilla julkaistussa blogikirjoituksessaan, että Kotkan-Haminan seutu on valmiina akkualan investointeihin. Yhteistyö kuntien, paikallisten yritysten, ammattikorkeakoulun ja yliopistojen kanssa tarjoaa Suomelle mahdollisuuden rakentaa voimakkaassa kasvussa olevaa akkutoimialaa myös Kaakkois-Suomessa.

Harri Eela

-Kotkassa ja Haminassa havahduimme akkualan tarpeiden ja oman tarjontamme yhteisiin intresseihin noin 4 vuotta sitten ja päätimme tuolloin lähteä mukana tarjoamaan vaihtoehtoa Northvoltin akkutehtaalle. Omien vahvuuksien ymmärtäminen ja kokemuksista oppiminen on tärkeää kaikilla alueilla. Esimerkiksi ison kansainvälisen toimijan sijoittuminen paikalliseen paperitehtaaseemme opetti ja valoi meihin uskoa mahdollisuuksiimme. Yhteistyömme BusinessFinlandin kanssa on tiivistä, ja rakennamme yhdessä Suomen tarjontaa, kirjoittaa Eela.

-Alueemme on sitoutunut ja valmis tarttumaan akkuklusterin haasteisiin laajalla paikallisella, kansallisella kuin myös kansainvälisellä yhteistyöllä jatkaa Eela.

Lue koko blogikirjoitus tästä linkistä.

Harri Eela
Senior Advisor, Invest in
+358 40 190 2508
harri.eela@cursor.fi

Artikkelikuva: Kotkan kaupunki