Uutta Pukkaa 5 webinaaritunnelmia

Kasvua satamasta… digitaalisesti

Järjestimme Uutta Pukkaa tapahtuman nyt jo viidennen kerran. Uutta Pukkaa keskittyi tälläkin kertaa kertomaan lyhyillä tarinoilla viime aikoina alueellamme tapahtuneesta kehityksestä, siitä mitä satamassa ja sen vaikutuspiirissä on tapahtunut ja menossa juuri nyt. Systemaattinen ja aktiivinen aluekehitystoiminta kantavat hedelmää ja onnistumiset kannustavat jatkamaan ponnisteluja. Tässä viidennessä Uutta Pukkaa tilaisuudessa oli kattaus niin yrityksiltä kuin kaupungeilta. Investointeja, sijoittumisisia ja infran kehitystä. Katetun pöydän antimet kelpasivat hyvin osanottajille. Kukaan ei vierastanut kameroiden käyttöä ja keskustelu soljui vaivattomasti Youtuben keskustelukentässä. Jos joku ei päässyt mukaan reaaliajassa, niin ei hätää, tallenteen voi katsoa myöhemmin sopivalla ajalla.

Harri Eela, Cursor Oy

Digiharppauksella turvallisesti

Vesa-Jukka Vornanen Kotkan kaupungilta kertoi, että Kaakkois-Suomeen, Kotkaan ollaan rakentamassa turvapuistoa, jossa voidaan testata turvallisuusratkaisuja. Digitaalisesti! Huikea juttu, joka avaa mahdollisuuksia, hyödyntää uutta tekniikkaa ja tarjoaa kustannustehokkaan, havainnollisen vaihtoehdon pitää turvallisuustasoa korkealla.

Uutta Pukkaa tilaisuuskin järjestettiin digitaalisesti, webinaarina, koska se on turvallisempaa. Olisi ollut kiva tavata kavereita ja luoda uusia kumppaneita, mutta se ei ollut mahdollista. Ehkäpä sitten ensi vuonna. Mutta jälki tästä digibuumista jää ja toivottavasti osaamme poimia ne parhaat palat, kun aikanaan palataan uuteen normaaliin.

Datacentereitä tarvitaan lisää, matkustamista vähemmän jne. Jälki voi kaiken kaikkiaan olla hyödyllinen, onnistuihan tapahtumammekin ihan hyvin, vai mitä? Laatuun kannattaa kyllä panostaa niin webinaarin järjestelyissä kuin kaikessa muussakin. Ammattimaisesti toteutettu asiasisällöltään mielenkiintoinen webinaari, jonka tallenne on katsottavissa omalla aikataululla. Tallenne löytyy tästä.

Esitys toisensa jälkeen rävähti katsojien ruutuihin ja tekniikka toimi hyvin. Puheenjohtajakin pärjäsi, ainakin ”näin niin kuin omasta mielestä”. Ja valikoitunut ohjelma oli taattua Kaakkois-Suomalaista teollisuuden todellisuutta. Kattaus sisälsi poimintoja infran rakentamisesta, olemassa olevien yritysten kasvusta ja sijoittuvien yritysten tarinoista. Näitä kaikkia tarvitaan, kun uutta pukkaa. Toivottavasti esitykset myös johtavat dialogiin ja synnyttävät uutta toimintaa, työpaikkoja, investointeja.

David Lindström Cursorilta korosti puheenvuorossaan luottamuksen merkitystä ja näinhän se on. Ilman pitkäjänteistä, luottamuksellisuuteen nojaavaa toimintaa eivät positiivinen kierre ja kasvu ole mahdollisia. ”Me teemme tätä isolla sydämellä”, kuten David sanoi, emmekä me tee työtämme yksin.

Tilaisuus vastasi tarkoitustaan, jos kuulijoille jäi mielikuva aktiivisesta, kasvussa olevasta Kotkan-Haminan Seudusta. Ja uskon, että näin tapahtui, kun kuulijoita kun oli muutamaa vaille 90, tallenne on avattu reilut 300 kertaa ja on edelleen auki. Saamamme palautekin on ollut positiivista. Huolimatta kattavasta esityksestä monta asiaa jäi vielä kertomatta, potentiaalia Suomessa on paljon ja työ jatkuu myös täällä Kotkan ja Haminan seudulla. Uutta Pukkaa siis jatkossakin.

Tervetuloa tapaamaan meitä Cursorilla, keskustelemaan ja kehittämään. Ja tervetuloa myös ensi vuonna kuulemaan lisää uutisia seudultamme, kun Uutta Pukkaa numero 6 järjestetään 20.1.2022.

Kiitos kun olitte mukana.

Terveisin
Harri Eela
Senior Advisor, Invest in