Helsinki-East lentokenttä

Helsinki-East – tulevaisuuden lentokenttä ja teknologiapuisto

Helsinki-East -lentokenttä on Suomen uusin julkinen lentokenttä ja kehittyvä ilmailualan teknologiapuisto. Kenttä syntyi tarpeeseen, kun kasvava ilmailuliiketoiminta ja tulevaisuuden ilmailuteknologian kehittäminen tarvitsi uuden tukikohdan Etelä-Suomeen.

Helsinki-East sijaitsee vain tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta, E18-moottoritien välittömässä läheisyydessä.

Rahtiliikennettä, liikelentoja, koulutusta ja matkustajaliikennettä

Kehittyvä logistiikka ja tulevaisuuden miehittämättömät rahtidroonit tarvitsevat kiitotien, jonka Helsinki-East tarjoaa. 

Kiitotien pidentäminen mahdollistaa lähitulevaisuudessa liikelennot, matkustajaliikenteen, viranomaislennot sekä aikatauluttoman kutsuohjautuvan liikenteen, joka parantaa koko Suomen saavutettavuutta.

Myös nykyiset ilmailualan toimijat, ilmailukoulutus sekä alan huolto-, logistiikka- ja varastointipalveluja tarjoavat yritykset voivat hyödyntää Helsinki-East -lentokenttää.

Tulevaisuuden ilmailua kehittävä teknologiapuisto

Helsinki-East -lentokentälle sijoittuva ilmailualan teknologiapuisto kehittää vahvasti tulevaisuuden ilmailua. Tutkimusta ja testausta tarvitaan niin tulevaisuuden ilmailuteknologian, ympäristöystävällisten polttoaineiden ja energialähteiden sekä kevyempien materiaalien kehittämiseen. Uusilla teknologioilla ja toimintamalleilla voidaan alentaa merkittävästi ilmaliikenteen kustannuksia.

Kentällä tehdään jo miehittämättömän ilmailun kehitystyötä ja testausta sekä kotimaisten että kansainvälisten toimijoiden voimin.

Ympäristöystävällisempää lentämistä tulevaisuudessa

Teknologian kehittyessä Helsinki-East vastaa tarpeeseen nopeammalle matkustamiselle myös pienemmällä henkilömäärällä, mutta ympäristöystävällisemmin ja kustannustehokkaammin.